Resonans-1990

Direktesendt på fjernsynet i beste sendetid

Etter et par år borte fra konkurranser ble vi med på NRK sin storsatsing "Resonans", hvor de beste korpsene i landet ble plukket ut til en egen cup som ble direktesendt på fjernsyn i beste sendetid på søndagene.
Søndag 26 april 1990 var vi godt plassert på Oslo Plaza, der NRK sin storsatsning "Resonans" ble satt på plakaten. Programmet ble ledet av den kjente programlederen Dan Børge Akerø og vi fikk virkelig vist oss fram for hele landet.

Utenfor konkurransen er det et par ting som må trekkes fram. Det ene var at det ble produsert egen video, kommentert av Knut Borge, som presenterte korpset og vårt virksomhet. Eksponering på fjernsyn gir også mulighet til å vise fram våre sponsorer. Vi stilte derfor med ny vest med bryggerilogo, hvit skjorte, røde sløyfer og røde armstrikker (!). 80-tallet var tydeligvis ikke helt over ennå.

Uansett ble dette det andre fjernsynssendte arrangementet som korpset var med på, under en periode på to måneder. Korpset hadde allerede fått 's minnesermoni for den tyske invasjonen av Norge 9. april 1940.

I det første programmet møtte vi Vestre Aker Musikkorps i en ren utslagskonkurranse. I den fjernsynsendte delen startet vi med Khachaturians "Gopak fra Gayaneh". Vår euphoniumsolist Sverre Sakston Olsrud var vår deltager i solistkonkurransen og fremførte Frode Thingnæs "Peace, Please". Dette gjorde han på en så fin måte at han vant denne konkurransen overleget, 1-0 til oss. Den fjernsynssendte delen avsluttet vi med Oscar Borgs "Jernbanegalopp". Med konduktørhatter, fløyter og andre effekter fikk vi laget god underholdning.

Korpsene spilte også tre stykker som var med i bedømmingen, men som ikke ble sendt på fjernsyn. Sarpsborg Janitsjarkorps spilte da Øivnd Westbys arrangement "Mancini-Melodier", Ulvæus og Anderssons "Anthem", samt Henry Filmores "His Honor". Korpset ble dirigert av Christer O. Johannesen.

Problemet vårt i denne konkurransen var at Vestre Aker Musikkorps spilte første avdeling og hadde allerede blitt belønnet med 97 poeng, før vi gikk på scenen. Det skulle derfor mer enn full klaff til for å klare denne utfordringen. Men vi var stort sett fornøyde med det vi fikk fremført, selv om vi ikke fikk vært med til finalen. Dragefjellets Musikkorps fra Bergen vant forøvrig finalen.

Resultater:

Solistkonkurranse
1. Sarpsborg Janitsjarkorps 98 poeng
2. Vestre Aker Musikkorps 94 poeng

Korpskonkurranse
1. Vestre Aker Musikkorps 97 poeng
2. Sarpsborg Janitsjarkorps 96 poeng
Søk
Driftes av Styreportalen AS