ØM-2009

Eneste deltaker i 1. divisjon

Søndag 22. mars 2009 ble årets Østfoldmesterskapet avviklet. Dessverre må vi si uten alt for stor deltagelse blant korps med voksne deltagere.
Sarpsborg Janitsjarkorps var faktisk eneste deltager i 1.divisjon og vi savner deltagelse fra fylkets for tiden nest beste korps, Borge Musikkorps.I stedet for det store konkurranseaspektet fungerte derfor årets Østfoldmesterskap som en oppkjøring til Norgesmesterskapet i Trondheim som ble avviklet helgen etter. For første gangen spilte korpset et stykke av den amerikanske komponisten David Maslanka. Hans verk «A Childs Garden of Dreams» er et av hovedverkene som er skrevet for korps. Sarpsborg Janitsjarkorps ble belønnet med 92 poeng og 1.ærespris av dommerene Michael Antrobus og Per Sigmund Thorp.

Ellers vil vi også benytte anledningen til å gratulere Sandbakken Skolekorps som ble beste skolekorps og Sarpsborg Jente- og Guttekorps som vant divisjonen under.
 
I tilsvarende mesterskap i Oslo, var det Sagene Janitsjarkorps som gikk seirende ut, mens i Akerhusmesterskapet var det Lillestrøm Musikkorps som vant med 97 poeng og hele 5 poeng foran neste korps.

Resultat 1. divisjon: Sarpsborg Janitsjarkorps 92 poeng

Søk
Driftes av Styreportalen AS