ØM-2004

Det første østfoldmesterskapet

Søndag 21. mars 2004 ble det første Østfoldmesterskapet avviklet, med Sarpsborg Janitsjarkorps som vinneren. Østfold Fylkeskommune hadde også satt opp en gavepremie til det korps med høyeste poengsum uansett divisjon og denne gikk da til Sarpsborg Janitsjarkorps.
For første gang ble det arrangert et Østfoldmesterskap for Janitsjarkorps. Det var Sarpsborg Musikkorps i samarbeid med Norges Musikkorps Forbund, ga årets utgave av Olavspillene, status som Østfoldmesterskap. Sarpsborg Janitsjarkorps fikk æren av å bli de første Østfoldmesterne.

Vi spilte gjennom de to verkene vi neste helg skal fremføre i Norgesmesterskapet. Armando Blanquers «Iridiscéncias Sinfónicas» og Stephen Melillos «Godspeed». Tydligvis falt stykkene i smak, for dommerene ga hos 95,5 poeng og 1. ærespris. Men det ble veldig tett denne gangen. Kun et halvt poeng under kom Borge Musikkorps. Etter en veldig bra fremførelse av våre naboer i Borge, er det mye som kan tyde på at vi i framtiden vil få to elitekorps i Norgesmesterskapet. Vi vil gratulere med flott innsats. Krapfoss Hornorkester var det tredje korpset som deltok i divisjonen.

Ellers vil vi også benytte anledningen til å gratulere Sandbakken Skolekorps som ble beste skolekorps og Sarpsborg Jente- og Guttekorps som vant divisjonen under.

I tilsvarende mesterskap i Oslo, var det 1. divisjonskorpset Sagene Janitsjarkorps som slo våre elitekonkurrenter Vestre Aker Musikkorps og Sinsen Musikkorps. I Akerhusmesterskapet var det Lillestrøm Musikkorps som vant foran Opus 82 og Nittedal og Hakadal Janitsjar.

Resultat 1.divisjon:
Sarpsborg Janitsjarkorps 95,5 poeng
Borge Musikkorps 95,0 poeng
Krapfoss Hornorkester 87,0 poeng

Søk
Driftes av Styreportalen AS