NM-janitsjar-2007

Vi var fornøyde med været

Resultatmessig var ikke årets Norgesmesterskap den største opplevelsen. Men været i Trondheim i NM-helgen var vi ganske fornøyde med.
Bra fremførelse, skuffende resultat
Sarpsborg Janitsjarkorps deltok i helgen i Elitedivisjonen i Norgemsesterskapet for Janitsjar. Etter 6 år på seierspallen, måtte korpset ta til takke med en 6.plass i årets mesterskap. Med 92 poeng måtte korpset se seg forbigått av flere andre kjenninger i divisjonen. Dragefjellets Musikkorps vant for andre år på rad med hele 98 poeng (samme som i fjor) og er nå sammen med Lillestrøm og Sarpsborg med i den eksklusive klubben av korps med Kongepokal.

Korpset var selv fornøyde med fremførelsen av sine to verk Armando Blanquers «Gloses II» og Olav Anton Thommessens «Stabsarabesk». Dommerene var enig og ga gode tilbakemeldinger på fremførelsen. Det var derfor med stor overraskelse at korpset ikke ble rangert høyere enn en 6.plass. Men det er vanskelig å konkurrere i musikk og korpset traff tydeligvis ikke dommerenes hjerter denne lørdagen.

Solistpriser
Selv om det ikke ble noen pokal på korpset dette året, ble derimot årets solist i Elitedivisjonen plukket ut fra Sarpsborg Janitsjarkorps. Korpsets oboist gjennom mange år, Inga Scheitz spilte nydelig og fikk stor ros fra dommerene. I tillegg ble korpset trompetist Stig Erik Holm belønnet med solistprisen i 5.divisjon der han også deltok med Greåker Musikkorps. Beste gruppe i Elitedivisjonen gikk i år til trompetgruppen i Dragefjellets Musikkorps.

Lokale resultater
Av andre lokale resultater, kom Borge Musikkorps med dirigent Christer Bergby på seierspallen med en 3.plass i 1.divisjon, mens Lisleby Musikkorps med dirigent Hans Andreas Kjølberg nok et år klarte en sterk 5. plass i samme divisjon. Greåker Musikkorps var tilbake i Norgesmesterskapet etter et par års fravær og imponerte stort med 97 poeng og en soleklar seier i den nyopprettede 5. divisjonen. Dette korpset ble også dirigert av Christer Bergby. Tistetalen Musikkforening med dirigent Roger Fjeldet kom på 3.plass i samme divisjon.

Sarpsborg Janitsjarkorps gratulerer alle lokale vinnere og de som kom foran i Elitedivisjonen.

Dommere i Elitedivisjonen var Mogens Andresen, Stig Nordhagen og Torgny Hanson. Årets vinner var altså Dragefjellets Musikkorps som fremførte Florence Schmidts «Dinoysiaques» og Ingolf Dahls «Sinfonietta».

Norgesmesterskapet i Janitsjar ble avviklet i Olavshallen i Trondheim, lørdag 24. mars 2007 og resultatet ble som følger i Elitedivisjonen:
1.Dragefjellets Musikkorps
Ingolf Dahl : Sinfonietta for Concert Band
Florent Schmitt, arr. Jeffrey Steiner : Dionysiaques
Gary Peterson98 poeng
2. Lillestrøm Musikkorps
Florent Schmitt, arr. Jeffrey Steiner : Dionysiaques
Dana Wilson : Piece of Mind
Trond Myhre96 poeng
3.Sagene Janitsjarkorps
David Maslanka : Traveler
Peter Graham : Harrison’s Dream
Tom Skjellum95 poeng
4.Musikkforeningen Nidarholm
Václav Nelhýbel : Antiphonale
Sergei Prokofiev, arr. Luís Sanjaime Meseguer,
Heinz Friesen : Scythian Suite, Op. 20
Thomas Rimul94 poeng
5.Sandvikens Ungdomskorps
Oliver Waespi : Symphonic Variations
Peter Meechan : Purcell Variants
Tormod Flaten93 poeng
6.Sarpsborg Janitsjarkorps
Amando Blanquer : Gloses II
Olav Anton Thommessen : Stabsarabesk
Geir Holm92 poeng
7.Vestre Aker Musikkorps
Thomas Rimul : Introduzione
Witold Lutoslawski, arr. Lars-Thomas Holm: Concerto for Orchestra
Thomas Rimul91 poeng
8.Bispehaugen Ungdomskorps
Øyvind Moe : Sketches of Pain
Maurice Hamers : Chakra
Tomas Carstensen89 poeng
9.Sinsen MusikkorpsMichael Antrobus88 poeng
10.Nittedal og Hakadal Janitsjar
David Maslanka : In Memoriam
Ron Nelson : Passacaglia
Christian Skarbø Tenfjord87 poeng
Søk
Driftes av Styreportalen AS