NM-janitsjar-2000

Til NM med eget bestillingsverk

Etter fjorårets veldig fine resultat, satset vi stort innfor det nye milleniumet. Med eget bestillingsverk, skulle vi forsvare plasseringen fra året før.
Nå ble det ikke sånn. Korpset fikk en av sine skuffende turer til Trondheim. Korpset hadde bestilt verket «During The War Or Shortly After» av Fredrikstad komponisten Frank Tveor Nordensten. Stykket bestod av tre satser. 1. Battle Dreams, 2. Winter Morning og 3. The Seven Victims. Stykket ble urfremført i Trondheim denne helgen.

I tillegg til dette spilte korpset «Music for Prague 1968» av Karel Husa. Korpset hadde spilt dette stykket også i 1997 da vi vant 1.divisjon og rykket opp i Elitedivisjonen. På grunn av tid disponibel spilte vi kun 3 av stykkets 4 satser. 1. Introduction and Fanfare, 3. Interlude og 4. Toccata and Chorale. Korpset ble dirigert av Geir Holm.

I dommerkommentarene kunne vi lese: «Dette er et kjempeflott konsert ensemble og det var en glede å lytte til fremføringen deres i dag». Men de var likevel ikke enig med oss i valg av stykker og syntes vi hadde valgt to for like stykker. To like verk som ikke fortalte nok om korpsets musikalske kvaliteteter!

Korpset oppnådde derfor bare 87 poeng og 2.ærespris, noe som har vært sjelden vare i dette korpset. Selv følte vi nok at konkurranseperioden var preget av for kort innøvingstid. Bestillingsverket ble sent ferdig og vi fikk ikke tatt like godt tak i dette som vi ønsket.

Vinnere av Elitedivisjon ble Vestre Aker Musikkorps som under sin dirigent Thomas Rimul fremførte Vincent Persichettis «Parable for Band» og Florent Schmitts «Dionysiaques»

Dommere i konkurransen var Glen J. Hemberger, Timothy Reynish og Karl Ole Midtbø.

Norgesmesterskapet ble avviklet i Olavshallen i Trondheim, Lørdag 8 april 2000 og resultatet ble som følger i Elitedivisjon:
1.Vestre Aker Musikkorps
Vincent Persichetti "Parable for Band"
Florent Schmitt "Dionysiaques"
Thomas Rimul95 poeng
2.Lillestrøm Musikkorps
Paul Hindemith "Konzertmusik für Blasorchester"
Ingar Bergby93 poeng
3.Sinsen Musikkorps
Arnold Schönberg "Theme and Variations for Wind Band Op 43a"
Trond Korsgård91 poeng
4.Dragefjellets MusikkorpsLars Kristian Brynhildsen89 poeng
5.Sandefjord UngdomskorpsOdd Terje Lysebo88 poeng
6.Sarpsborg Janitsjarkorps
Frank Tveor Nordensteen "During the War or Shortly After"
Karel Husa "Music for Prague 1968" 1,3 og 4 sats
Geir Holm87 poeng
7.Sandviken UngdomskorpsRay Farr84 poeng
8.Skjetten UngdomskorpsSvein Greni82 poeng
Søk
Driftes av Styreportalen AS