NM-janitsjar-1997

Opprykk til Elitedivisjonen

Årets Norgesmesterskap representerte noe helt nytt for Sarpsborg Janitsjarkorps. For første gang hadde vi et prosjekt med en annen dirige nt i NM sammenheng. Sarpingen Geir Holm utnyttet muligheten godt og vi belønnet med seier og opprykk til det fine selskap igjen.
Endelig var Sarpsborg Janitsjarkorps tilbake der de skal være, på toppen av premiepallen. Lørdag 15 mars 1997 ble Norgesmesterskapet igjen arrangert i Olavshallen i Trondheim. Korpset ville gjerne prøve å gå nye veier og hentet inn sarpingen Geir Holm som prosjektdirigent for dette mesterskapet. I tillegg til å være en av landets beste saksefonister, hadde han også gode resultater på dirigentsiden. Etter flere solistopptredner og instruktørjobber i korpset fikk han oppdraget å få Sarpsborg Janitsjarkorps tilbake til eliten.

Pliktnummeret dette året var Stephen Bullas "Firestorm" som var et verk dedikert til de amerikanske styrkene som kjempet under "Operation Firestorm". I tillegg valgte vi å fremføre Karel Husas "Music for Pragh 1968". Dette er et av hovedverkene som er skrevet for korps og medførte en annen type musikk enn den vi var vant til. Dommere i konkurransen var Tom Brevik og Sverre Olsrud.

Andre lokale prestasjoner som bør nevnes. Greåker Musikkorps med Hans Andreas Kjølberg som dirigent, fortsatte den gode trenden med en andreplass i 2.divisjon og rykket dermed opp til 1.divisjon. Vår dirigent som til daglig dirigerte Lisleby Musikkorps, hadde derfor to korps å konsentrere seg om i dette Norgesmesterskapet. En tredjeplass i 3.divisjon førte til opprykk også for dem. Dobbelt opprykk for Geir Holm altså. Ellers bør vi nevne at på grunn av den store pågangen av korps i mesterskapet, ble det i 1997 for første gang også arrangert 4.divisjon.

Vinnere og årets Norgesmestere ble Lillestrøm Musikkorps, dirigert av Ingar Bergby, som fremførte Egil Hovlands "Fanfare og Choral for Band" og det samme stykket som Sarpsborg Janitsjarkorps spilte, Karel Husas "Music for Pragh 1968".
1.Sarpsborg JanitsjarkorpsGeir Holm94,5 poeng
2.Sinsen MusikkorpsHalvor Holm94,0 poeng
3.Kolbotn UngdomskorpsErlend Tunestveit93,0 poeng
4.Skjetten UngdomskorpsSvein Greni92,5 poeng
5.Sagene JanitsjarkorpsTom Skjellum90,0 poeng
6.Aalesund UngdomsmusikkorpsArnfinn Dalhaug90,0 poeng
7.Byneset MusikkorpsPer Kristian Uddu89,5 poeng
8.Bispehaugen UngdomskorpsTorstein Siegel89,0 poeng
9.Drammen KonsertorkesterOdd Ulleberg88,4 poeng
10.Nittedal og Hakadal JanitsjarChrister Bergby88,0 poeng
11.Lørenskog MusikkorpsPål Gløtta86,0 poeng
Søk
Driftes av Styreportalen AS