Janitsjarfestivalen på Hamar 1991

Siste opptreden på Janitsjarfestivalen på Hamar

Dette var foreløpig den siste gangen korpset deltok i Janitsjarfestivalen på Hamar. Og det ble revansje for 3.plassen i 1987. Korpset var tilbake på topp i det som skulle bli den siste store Janitsjarfestivalen på Hamar.
Janitsjarfestivalen på Hamar ble arrangert 29. og 30. juni 1991. Og oppladningen ble alle tiders, for helgen før vant det nysammenslåtte Sarpsborg Jente og Guttekorps, skolekorps konkurransen. Denne helgen var det de voksne amatørkorpsene sin tur. Pliktnummeret var Claude T. Smiths "Prelude Variation" og ble fremført på lørdag. Dagen etter var det selvvalgtenummeret som skulle fremføres i Kulturhuset. Korpset hadde dette året valgt å fremføre Alexander Borodins "Polovetsian Dances" fra opraen "Prince Igor".

En av høydepunktene under Janitsjarfestivalen på Hamar, var søndag da alle korpsene marsjerte inn på Hamar Stadion og resultatene ble lest opp. Greåker Musikkorps varmet opp med å vinne 2.divisjon. I 1.divisjon var det derimot svært jevnt mellom de tre beste korpsene. Kun 0,2 poeng skilte de tre øverste korpsene. Sarpsborg Jantisjarkorps gikk seirende ut av den duellen og var igjen landets beste korps. Nok en fjær i hatten til korpset og dirigent Christer O. Johannesen. Han dirigerte også Lillestrøm Musikkorps som delte andreplassen med Vestre Aker Musikkorps.

Totalt var det 9 korps som deltok i 1. divisjon. Andre korps var Halsen Musikkforening, Skjetten Ungdomskorps, Sagene Janitsjarkorps, Lørenskog Musikkorps, Rilchingen-Hansweiler Blasorchester og Lakeshore Concert Band.

1. Sarpsborg Janitsjarkorps 96,0 poeng
2. Vestre Aker Musikkorps 95,8 poeng
2. Lillestrøm Musikkorps 95,8 poeng
Søk
Driftes av Styreportalen AS