Førsteside
Om Sarpsborg Janitsjarkorps
Konsert
Lydklipp
Utgivelser
Linker
Medlemsinformasjon
Nytt medlem?
Presse
Ledige stemmer
Kontakt
English
 
LOGG INN · LOGG UT
 
 
Ny medlem?

Om oss

Spiller du et instrument og har lyst å prøve deg i et korps som spiller variert musikk med høy vanskelighetsgrad og som samtidig er veldig bra sosialt? Da skal du ta kontakt med oss i Sarpsborg Janitsjarkorps. Korpset befinner seg i norsk elitedivisjon og har et høyt aktivitetsnivå. I tillegg til å være et sivilt korps, fungerer vi også som HV-01 Musikkorps. Vi tar da på oss militæruniformer og tar ulike oppdrag i inn- og utland for Heimevernet.

Hvordan ser et normalt år ut for korpset?

Korpset spiller et veldig variert program gjennom sesongen, fra enkle underholdningsstykker til mer avanserte verker. Vi har mange konserter i løpet av året, også de med veldig stor variasjon. Konsertene varierer fra barnekonserter, underholdningskonserter i Kulås, til kirkekonserter med klassiske store verk, Populærkonserter i Folkets Hus med kjente artister som solister, og sist men ikke minst med deltagelse i Norgesmesterskapet for Janitsjarkorps i Trondheim hvert år. På enkelte av våre konserter tar vi med medlemmer fra distriktets skolekorps slik at de skal få prøve seg i et amatørkorps på en uforpliktende måte. Dette setter både vi og skolekorps musikantene stor pris på.

Sommerkonserten i Kulås og Julekonserten i Sarpsborg kirke gjennomfører vi som HV-korps, i tett samarbeid med Heimevernet. Vi har alltid med dyktige solister på disse konsertene, og Heimevernet ser det som viktig at disse konsertene er gratis for publikum slik at flest mulig kan få oppleve dem. Dette er med på å styrke båndene mellom Heimevernet og befolkningen.

Publikum i Sarpsborg vet å sette pris på korpset og de fleste av våre konserter er fullsatte.

Prøvespill? - Nei, ikke hos oss!


Vi har hørt det før: "Musikken vi spiller er så vanskelig at det er umulig for nykommere å begynne i korpset" og "En må prøvespille for å få plass i korpset". Begge disse påstandene er feilaktige. Vi spiller som tidligere nevnt veldig variert musikk. Vi ønsker å spille musikk som sørger for at vi får en musikalsk stigning og motiverer oss til å ta fram instrumentene hjemme. Men samtidig er det viktig at vi kan spille underholdende musikk som treffer vårt publikum.

Når det gjelder prøvespill, så har vi ikke det i Sarpsborg Janitsjarkorps, men for å holde et høyt nivå er vi avhengig av å rekruttere musikere som har et godt grunnlag på sitt instrument og som er villig til å ofre tid på å øve hjemme. Vi har derfor en 6 måneders prøveperiode der vi har en gjensidig vurdering av om dette er rett korps for musikeren - og om musikeren er den rette for oss. Vi har ledige plasser i de fleste instrumentgrupper. Enten du spiller i skolekorps eller andre amatørkorps er du hjertelig velkommen til å se om du trives i vårt korps. Vi er en svært sosial gjeng som liker å være sammen både i form av musikkøvelser og sosiale fester og arrangementer.

Høres dette interessant, ta kontakt med vår leder Ann Mai Kielland (leder@sjk.net) eller ta en tur på en av våre faste øvelser. Tirsdager kl. 18.30 - 21.30

- SJK, WebAdmin - 21.11.2013
Neste oppdrag

2. april: NM huskonsert

5. april: NM janitsjarkorps, Trondheim

25. mai: KULÅSKALAS!Sarpsborg Janitsjarkorps - Sannesundveien 58, Postboks 142 - 1701 Sarpsborg -