Førsteside
Om Sarpsborg Janitsjarkorps
Konsert
Lydklipp
Utgivelser
Linker
Medlemsinformasjon
Nytt medlem?
Presse
Ledige stemmer
Kontakt
English
 
LOGG INN · LOGG UT
 
 
Populærkonsert 2018 - pressemelding

Populærkonsert nummer 40 med Sarpsborg Janitsjarkorps

Ingen har levert så mange konserter av samme konsept, gjennom så mange år. En tradisjon på Sarpsborg scene, fremført av korpset som liker å titulere seg som et musikalsk fyrtårn. 2018-utgaven presenterer en musikalsk reise, med bredde og dybde i programmet, med ikke mindre enn tre ulike dirigenter. Og som om ikke det skulle være nok: Det blir også en urfremføring av et nytt spesialskrevet verk.

 

Vi markerer nummer 40 i rekken med en større satsing og programbredde enn på lenge. Den første Populærkonserten ble fremført på byens hovedscene i 1977, under ledelse av vår mest markante dirigent i korpsets 95-årige historie. Christer O. Johannessen har faktisk ledet hele 21 av de 40 konsertene, forteller korpsets leder Svein A. Halvorsen.

 

Etter den første konserten har byens musikkglade publikummere fått servert Populærkonsert i alle år, bortsett fra i 2007, 2008 og 2016. Årets konsert byr på instrumental klassisk musikk og storbandlignende crooner-musikk med sarpingen Sindre Dybvikstrand som vokalist. Til å lede denne konsertdelen har korpset fått hjem sarpingen Lars Erik Gudim, som ansees å være blant de beste i Europa på akkurat dette. Han har dessuten skrevet arrangementene på de fleste låtene.

Tanken med den første delen av konserten kommer fra et samarbeid med Ny Musikk Østfold, om en historisk gjennomgang av korpsmusikken i Østfold de siste 100 år. Det betyr marsj, romantisk og sakral musikk, og til slutt en urfremføring. Komponisten Åse Hedstrøm kommer for å oppleve seansen. Frode Amundsen dirigerer hele den klassiske konsertdelen, bortsett fra spesialkomposisjonen, som ledes av korpsets faste dirigent Rune A. Halvorsen.

Øve-perioden i forkant av denne konserten har vært inspirerende og utrolig musikalsk lærerik. Lars Erik Gudim er en mester og god pedagog innen populærmusikk. Frode Amundsen, som til daglig spiller i Oslo-Filharmonien, har vist seg å være et unikum og en intens dirigent som gir korpset masse energi og spilleglede. Nå ser vi frem til å dele alt dette med publikum i konsertsalen, smiler Svein A. Halvorsen.

 

Korpsets mangeårige leder og tubaist, Per Åge Fjelltorp, er en av tre musikanter som har spilt alle de 40 konsertene. Han har hatt gleden av å spille i korpset helt siden 1973.

Dette har gitt publikum i Sarpsborg veldig mye. Populærkonserten står som en av de mest tradisjonsrike konseptene i byens kulturliv. Mange store nasjonale og internasjonale solister har vi også hatt. Og for meg som har hatt denne hobbyen i så mange år, gir det stadig ny inspirasjon til å fortsette, sier Per Åge Fjelltorp.

 

 

- Wallin, Espen - 08.11.2018
Neste oppdrag

2. april: NM huskonsert

5. april: NM janitsjarkorps, Trondheim

25. mai: KULÅSKALAS!Sarpsborg Janitsjarkorps - Sannesundveien 58, Postboks 142 - 1701 Sarpsborg -