Førsteside
Om Sarpsborg Janitsjarkorps
Konsert
Lydklipp
Utgivelser
Linker
Medlemsinformasjon
Nytt medlem?
Presse
Ledige stemmer
Kontakt
English
 
LOGG INN · LOGG UT
 
 
Lars Erik Gudim dirigerer verdens beste militærorkester i Sarpsborg

Sarpingen Lars Erik Gudim er en av de to dirigentene som leder konserten med The Marine Band of The Toyal Netherlands Navn tirsdag 17. april klokken 19.00 på Sarpsborg scene. Her kan du virkelig få med deg en musikalsk godbit for bare 290 kroner. Billetter på Ticketco.

 

Han er en av de største musikkpersonlighetene og musikklederne Sarpsborg har flasket opp. Lars Erik Gudim (52) har både spilt sammen med, og ledet internasjonale musikkstorheter gjennom mange år. Nå i april er han sentral i to spennende, og helt ulike konserter som Sarpsborg får glede av.

17. april skal han dirigere når et av verdens beste militærkorps spiller på Sarpsborg scene. Den kongelige nederlandske marines musikkorps har samarbeidet med Sarpsborg-oppvokste Gudim tidligere. Denne konserten er den eneste i sitt slag ved Norges-besøket til Norsk Militær Tattoo i Oslo. Det som startet i barndomshjemmet Sandesundsveien, og på de første musikkøvelsene i Sarpsborg Guttemusikkorps, skulle utvikle seg til en spennende og bred kunstnerisk karriere. Forsiktige toner på trombone og små musikalske skritt i 17. mai-toget, har blitt til samspill og musikalsk ledelse av musikere i verdensklasse. Nivået på musikerne som var hans forbilder gjennom Sarpsborg-barndommen, er nå det musikalske nivået han jobber med og leder til daglig i sitt kunstneriske virke.

Hylles av lokalt musikkliv
Det musikalske nivået Gudim besitter, har gitt ham anerkjennelse og store oppgaver både nasjonalt og regionalt. Men oppe i alt dette, har han absolutt ikke glemt sitt opphav og utgangspunkt i en liten trygg by. Derfor er han heller ikke vond og be når Sarpsborgs musikkliv spør om han kan være med på det ene eller andre.
- Lars Erik er aldri vond å be hjem til et prosjekt han liker. Akkurat det har imponert meg gjennom mange år. Denne gangen med et militærkorps i verdensklasse. Tidligere med dirigentoppgaver for både profesjonelle ensembler og amatører, orkestre, storbandprosjekter, korps, jazzband og mye mer, forteller leder Svein A. Halvorsen i Sarpsborg Janitsjarkorps – som arrangerer konserten med nederlenderne i april.
Halvorsen omtaler Gudim som en musikkprofil mange ikke ser det enorme omfanget av. Derfor er det så imponerende at Gudim finner plass til konserter i hjembyen ganske ofte. Gjennom 1000-årsjubileet i 2016 bidro Lars Erik Gudim i Sarpsborg på veldig mange måter, og han ble en av byens ambassadører, utnevnt av ordføreren.

Ydmyk sarping
Og hovedpersonen er heller ikke den som tar av i rampelyset. En jordnær og svært arbeidsom musiker, arrangør, leder og komponist forvalter sitt kunstneriske yrke med det samme seriøsitetspreget om han er i TV-sending med profesjonelle, eller om han spiller på en av landets jazzklubber. Nå skal sarpingene altså få besøk igjen, både 17. og 27. april.
- Konserten med militærkorpset er noe jeg gleder meg til. Det er både spesielt og ærefult å dirigere gamle forbilder. Orkesteret er kanskje det aller beste jeg vet om med en slik musikalsk bredde. Jeg bidrar med populærsjangeren, sier Gudim smilende – om det som kanskje har blitt hans varemerke rent musikalsk.
Gudim har gjennom endel år vært ansatt i Forsvarets Musikk, i tillegg til å bedrive mange store musikalske prosjekter døgnet rundt. Her har han, med god hjelp fra sarpingen Christer Johannessen – som også gjorde stor dirigent og musikklederkarriere, bygget et stort nettverk innen internasjonal militærmusikk. Det var forøvrig Johannessen som fikk Gudim inn i Forsvarets Musikk i 2002.
- Jeg hørte dette militærkorpset allerede tidlig på 1980-tallet. Jeg fikk dirigere dem i Nederland i 2011. Når vi nå kommer til Sarpsborg med en slik internasjonal godbit, så er ikke valg av by helt tilfeldig. Sarpingene han nemlig bevist gang etter gang, at det er stor interesse og masse publikum, sier Gudim.

Gudims Orkester
27. april kommer han også til Sarpsborg. Da blir det med Lars Erik Gudims orkester – et orkester bestående av eliten og det bete som er å oppdrive av yrkesmusikere i Norge.
Som en av landets mest fremtredende og mest brukte komponister og arrangører i et utall av sammenhenger, er det ganske greit for ham å samle dyktige musikere han håndplukker. Lista er lang og variert, når vi ser på det musikalske livet til Gudim og hvem han har jobbet med. KORK, DR Big Band, EBU Jazz Orchestra, Oslo Groove Company, Trondheim Symfoniorkester, Stavanger Symfoniorkester, Forsvarets Stabsmusikkorps og Marinemusikken og med artister som Dee Dee Bridgewater, Jacob Collier, Django Bates, Bill Champlin, Nils Landgren, The Real Group, Bob Mintzer og Eddie Daniels, for å nevne noen få.
Nå presenteres Gudim endelig med eget band og egne verker. Arenaen er Glenghuset.

Og på denne Gleng-konserten har Gudim også med seg Frode Alnæs. De to har samarbeidet musikalsk i en rekke sammenhenger gjennom mange år, og denne gangen er det altså Alnæs som blir med Gudim på scenen – i Lars Erik Gudims orkester.

- Halvorsen, Svein Albert - 16.04.2018
Neste oppdrag

2. april: NM huskonsert

5. april: NM janitsjarkorps, Trondheim

25. mai: KULÅSKALAS!Sarpsborg Janitsjarkorps - Sannesundveien 58, Postboks 142 - 1701 Sarpsborg -