Førsteside
Om Sarpsborg Janitsjarkorps
Konsert
Lydklipp
Utgivelser
Linker
Medlemsinformasjon
Nytt medlem?
Presse
Ledige stemmer
Kontakt
English
 
LOGG INN · LOGG UT
 
 
Sommerstemning i Kulås

Årets sommerkonsert ble avslutningen på en festuke man sent vil glemme. To dager før hadde Kulås amfi blitt fylt til randen da Marinemusikken og KORK kom til byen, og vi følte oss ydmyke som fikk avslutte det hele søndag 12.06 klokken 13. Solen strålte, og selv om ikke korpset ble et like stort trekkplaster som de to forrige orkestrene, er vi strålende fornøyde med drøye 500 plasser.

 

I år, som mange andre år, valgte vi et klassisk tema. Programmet spant fra Shostakovich med hans pompøse «Festival Overture» til vakre sommerperler av Wilhelm Peterson-Berger, stødig dirigert av vår faste dirigent Rune Andre Halvorsen.

Det er ingen festkonsert uten solister, og vi sørget derfor for å kapre to av byens kommende sangstjerner. Tenoren Eirik Grøtvedt, 23 år fra Hafslundsøy, sang «En vänlig grönskas rika dräkt» a capella, før korpset overtok med en instrumentert del. Før dette overbeviste Carl-Christan Kure, 22 år fra Opsund, med Griegs «Ved Rundarne». Etter dette fikk vi høre en klassisk operaduett «Au fond du temple saint» fra Bizets «Perlefiskerne». Vi takker for gode toner, og ønsker dere velkommen tilbake som solister hos oss!

I tillegg fikk vi en solist fra egne rekker til å pryde konserten. Kristine Kielland Fjelltorp, mangeårig medlem tross sin unge alder (21) spilte Strauss’ hornkonsert nr. 1, tredje sats. Hun fikk vist frem det beste på sitt instrument, og er et eksempel på at man kan finne gode musikanter blant egne rekker, og ikke alltid eksternt.

Som konferansier var vi så heldige å ha med oss Nils Ole Oftebro. Som fraflyttet sarping var han et klart valg, og var ikke vond å be. Nils Ole guidet publikum gjennom konserten med interessant fakta, men ikke minst en god slump med lokalhistorie og humor. Vi takker for det gode samarbeidet!

Avslutningsvis bød vi opp til marsj med «Alte Kameraden», og med stående applaus kunne vi konstatere at årets sommerkonsert ble en suksess. Vi gleder oss til neste år!

 

Bildene er hentet fra sarpsborg24.no

http://www.sarpsborg24.no/bilder-sarpsborg-janitsjarkorps-kulas/- Fjelltorp, Kristine - 22.06.2016
Neste oppdrag

2. april: NM huskonsert

5. april: NM janitsjarkorps, Trondheim

25. mai: KULÅSKALAS!Sarpsborg Janitsjarkorps - Sannesundveien 58, Postboks 142 - 1701 Sarpsborg -