Førsteside
Om Sarpsborg Janitsjarkorps
Konsert
Lydklipp
Utgivelser
Linker
Medlemsinformasjon
Nytt medlem?
Presse
Ledige stemmer
Kontakt
English
 
LOGG INN · LOGG UT
 
 
Østfold Sommerakademi 2016

 

For 4. gang arrangerer vi storsuksessen Østfold sommerakademi! Rune A. Halvorsen er musikalsk leder for kurset. Han er profesjonell musiker og dirigent, og ønsker sammen med Sarpsborg Janitsjarkorps å sette fokus på musikanter som spiller blåse- og slagverkinstrumenter. Korpset har som sin visjon å være et ”Musikalsk fyrtårn”, og er i dag i eliten av amatørkorpsene i Norge. Målet med Østfold sommerakademi er å skape både lokal og regional interesse for å spille i korps, slik at Østfold igjen blir landets fremste fylke for all musikk med treblås, messing og slagverk i sentrum. Sarpsborg musikkråd er ansvarlig for Østfold sommerakademi, og Sarpsborg Janitsjarkorps er teknisk arrangør. Prosjektet mottar støtte fra Østfold musikkråd/Østfold fylkeskommune.

Gjennom sommerakademiet, vil vi gi ungdom musikalsk utvikling, inspirasjon og motivasjon til å fortsette å spille sammen i korps. Deltagerne på sommerakademiet skal oppleve ett av sine musikalske høydepunkt så langt i livet, i en god sosial ramme. Alle instruktørene ved kurset vil bli hentet fra flere av de mest anerkjente profesjonelle ensemblene og orkestrene i Norge.

Selve kurset vil være på 45-50 timer. Det vil være mye samspill, du får individuell undervisning på ditt instrument, og du får noe musikkteori underveis i kurset. Totalt er det 50 kursplasser på sommerakademiet som skal danne en idealbesetning for korps. Hvorvidt alle plassene fylles avhenger av søkermasse og besetningsbehov.


Kursets oppbygning og innhold baseres på tre grunnpilarer med tre underpunkter i hver:

Musikksjangre
• Klassisk, vestlig musikk
• Folkemusikk
• Musikk som bygger på egen skaperevne og vilje

Læringsmetoder
• spill etter noter
• spill etter gehør
• improvisasjon og egen skaperkraft

Læringsformer
• spill med instrument
• sang
• bevegelse

Når?
7. - 12. august 2016

Hvor?
Kurset skal avholdes på Haugetun Folkehøyskole, som ligger på Rolvsøy midt mellom Sarpsborg og Fredrikstad.

For hvem?
Kurset er for deg mellom 13 og 19 år som har spilt en stund og er ivrig etter å lære mer av dyktige, engasjerte og profesjonelle instruktører.

Hva koster det?
Prisen for sommerakademiet er kr 4.200,-. Det inkluderer kost og losji i fem døgn med fire måltider pr dag, instruksjon fra profesjonelle instruktører – samt mengder av musikalsk inspirasjon!

Hvordan søker du?
Søknadsskjema finner du på nednefor.  Søknaden sendes enten på mail til sommerakademiet@sjk.net eller i posten til Sarpsborg Janitsjarkorps, Postboks 142, 1701 Sarpsborg.

SØKNADSSKJEMA - KLIKK HER

Søknadsfrist
31. april 2016. Send gjerne inn søknad så snart som mulig. Bekreftelse på deltagelse vil bli gitt i midten av mai. Følg oss også på Facebook-gruppen ”Østfold Sommerakademi”! [Klikk her]

Østfold Sommerakademi
En musikkopplevelse for livet! Musikalsk utvikling og inspirasjon for ungdom


- Fjelltorp, Kristine - 06.04.2016
Neste oppdrag

2. april: NM huskonsert

5. april: NM janitsjarkorps, Trondheim

25. mai: KULÅSKALAS!Sarpsborg Janitsjarkorps - Sannesundveien 58, Postboks 142 - 1701 Sarpsborg -