Førsteside
Om Sarpsborg Janitsjarkorps
Konsert
Lydklipp
Utgivelser
Linker
Medlemsinformasjon
Nytt medlem?
Presse
Ledige stemmer
Kontakt
English
 
LOGG INN · LOGG UT
 
 
Snart er det NM igjen!
Sarpsborg Janitsjarkorps stiller i året Norgesmesterskap i Janitsjar lørdag 21 mars 2015. Konkurrensen foregår som vanlig i Olavshallen i Trondheim. Du kan følge hele konkurransen på TV2 Sumo. Ekstra spennende i år er det fordi det for første gang er 2 stk. korps i Elitedivisjonen fra Sarpsborg!!!!!
Les mer om hva vi skal spille.
I tillegg til Sarpsborg Janitsjarkorps, stiller også nyopprykkede Greåker Musikkorps ved vår tidligere dirigent Geir Holm som nykommere i Elitedivisjonen. Vi gleder oss til "bykamp"!
 
Sarpsborg Janitsjarkorps stiller også i år med Rune André Halvorsen (for øvrig fra Greåker) som dirigent. Korpset skal spille to stykker. Paul Hindmith "Symphony in B-flat" og Bernard Rands "Unending Lightning".
 
Symfonien til Hindemith ble første gang framført av US Army Band "Pershing´s Own" i 1951 og har senere blitt et av viktigste i janitsjarkorps litteraturen. Korpset har spilt stykket ved flere anledninger tidligere og gleder seg til å fremføre stykket.
 
"Unending Lightning" har du garantert ikke hørt før. Da korpset skulle starte å spille dette stykket fant vi faktisk ingen opptak av stykket. Dette er et stykke som ble bestilt av Eastman Wind Ensemble til framføring på den internasjonale WASBE festivalen i 2001. Stykket er en hyllest til ensemblets tidligere dirigent Donald Hunsberger. Rands beskriver stykket med at det tar det sikte på det virtuose kollektivet i ensemblet framfor det solistiske. Vi er ganske sikre på at stykket representerer noe helt annet enn alt det andre du får høre i Elitedivisjonen denne dagen. Følg med på TV2 Sumo når vi går på scenen kl. 15:30.
 
PS! Husk også å få med dere Greåker Musikkorps kl. 11:28.

  - SJK, WebAdmin - 17.03.2015
Neste oppdrag

8. mai: Markering av Frigjøringsdagen, Sarpsborg.

17. mai: Spilling på nasjonaldagen, Sarpsborg

16. juni: Sommerkonsert på torget - "Folk i Sarp"

17. juni: Korpsdag i Sarpsborg sentrum

11. november: Populærkonserten 2018

18. desember: Julekonsert i Sarpsborg kirke

 Sarpsborg Janitsjarkorps - Sannesundveien 58, Postboks 142 - 1701 Sarpsborg -